Keep calm and buy shoes

Aanmelden

Kies hieronder over welk nieuws u graag een nieuwsbrief ontvangt. Klik daarna onderaan op 'Aanmelden'.

Laat u inspireren

  • Voor de betere merkschoenen op het gebied van dames, heren en kinderen
  • Betrouwbaar en altijd een goede service!
  • Uw voeten brengen u overal heen, laat ons helpen bij de juiste schoenkeuze
  • Gratis verzenden vanaf 50 euro

Altijd een toonaangevende collectie

Agenda

Agenda

De intocht van Sinterklaas in Haren is geliefd bij ouders en hun kinderen in Haren en omstreken. Wars van commercie en met oog voor wat kleine kinderen het liefste willen: oog in oog staan met Sinterklaas en zijn Pieten. Geen verre Sint op een hoog balkon, maar een dichtbij-Sint die je een handje kunt geven.

Optocht
Een groot Pieten Orkest zorgt voor opzwepende klanken en brengt de duizenden kinderen en hun ouders in feeststemming. Om van de intocht ook een kijkspel te maken wordt de optocht met zorg samengesteld. Prachtige en knotsgekke voertuigen rijden mee, een pakjesvrachtauto, pepernotenmachines en nog veel meer. Dan zijn er altijd Pieten die er extra grappig uitzien en lopen er ook vaak gekke (reusachtige) dieren mee. Het is tijdens de intocht in Haren een prettige chaos, die in goede banen wordt geleid door gastvrouw Rineke Regelaar. Ieder jaar wordt een verhaal bedacht, dat als rode draad door de intocht loopt en dat (soms) ook op scholen wordt voorbereid in lesprogramma’s.

Aankomst
Zaterdag 21 november komt Sinterklaas met zijn omvangrijke gevolg aan in Haren. Om 13.30 uur stapt hij uit zijn voertuig op de rotonde Rijksstraatweg/Emmalaan en zal te voet door het centrum gaan om zoveel mogelijk kinderen te ontmoeten. Sint neemt een enorme groep Pieten mee, maar ook nog een Pietenorkest. Kinderen van basisscholen treden op langs de route. Rond 14.30 uur arriveert de Sint op het Raadhuisplein waar hij kort op het podium aanwezig zal zijn. Ook burgemeester Pieter van Veen zal de Sint welkom heten. Alle kinderen op het plein krijgen een cadeautje en een kleurplaat.

Afbeeldingen bij dit artikel

Keep calm and buy shoes

Over Molenkamp

Aanmelden

Kies hieronder over welk nieuws u graag een nieuwsbrief ontvangt. Klik daarna onderaan op 'Aanmelden'.